Marshall London este un telefon impresionant doar pentru cei care adoră muzica [FOTO]

În urmă cu ceva timp scriam că Marshall lansase un smartphone cu Android dedicat pasionațillor de muzică. La IFA 2015 l-am văzut cu ochii noștri și, cu toate că nu ne-a impresionat ”face-to-face” la fel cum a făcut-o în pozele de prezentare, rămâne un dispozitiv reușit.

În ultimii ani, am văzut numeroase companii care nu aveau treabă cu telefonia mobilă încercând să intre pe piața smartphone-urilor. Este de înțeles, având în vedere profiturile uriașe pe care le fac giganții din vânzarea de telefoane inteligente.

Totuși, majoritatea celor care s-au băgat ca ”musca-n lapte” au lansat telefoane lamentabile care nu au făcut decât să mai tragă puțin în jos numele companiei. Cele mai bune exemple în această situație fiind Kodak sau Polaroid.

Dar, spre deosebire de Kodak sau Polaroid, care nu mai reușesc să vândă suficiente camere sau echipamente foto, Marshall încă vinde cu succes căști, amplificatoare și alte echipamente audio. Pe scurt, Marshall nu a lansat un smartphone din disperare, ci din orgoliu și de asta a ieșit un gadget demn de a fi luat în considerare.

Înainte să trec la partea de experiență, să vă reamintesc nițel specificațiile Marshall London: display de 4,7 inch cu rezoluție HD, procesor Snapdragon 410, 2GB RAM, camere de 2 și 8MP, spațiu de stocare de 16GB, preț: 400 lire. Sunteți impresionați? Nici eu nu sunt, dar asta se întâmplă doar pentru că telefonul ăsta nu este nici pentru mine, nici pentru voi.

Marshall a creat un dispozitiv cu suflet pe care numai un adevărat meloman îl poate aprecia. Este un telefon pentru acel cântăreț de indie care își cară echipamentele la dubă după un concert în club și care visează la un public care să umple o arenă. E pentru cel pe care îl vezi în fiecare seară la barul de Karaoke, scuipându-și plămânii pe podea, în speranța că cineva îi va recunoaște talentul și il va invita la o proba pentru ”postul” de solist.

Are o placă de sunet Wolfson audio, două porturi jack și două microfoane stereo pentru înregistrări perfecte. Designul este atât de tipic Marshall încât nu ai cum să îl confunzi cu alt telefon, chiar dacă este cam butucănos. Are o rotiță analog pentru volum, lucru care pare atât de natural dacă ați copilărit înainte de anii 2000, dar și un buton care pornește playerul de muzică instant.

Nu este, totuși, un telefon pentru cei obișnuiți să instaleze zeci de aplicații și să schimbe constant între ele, pentru că și în meniu se mișcă cu câteva întârziere, dar dacă îl combini cu o pereche de căști de top, atunci te-ai ales cu o experiență audio pe care ți-o poate oferi un player dedicat de același preț.

Una peste alta, sunt încântat că există ”suflet în aparat”, pentru că de la LG AKA încoace nu am mai găsit un astfel de gadget.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: