Telefoanele ZTE au fost scoase de pe piața din România. De ce au probleme chinezii

, 12 Mai, 10:18

Telefoanele ZTE sunt unele mid-range, mai ales, dar din această lună nu mai sunt la vânzare în România. Decizia a venit în instanță și compania nu a primit dreptul de a reporni vânzările. eMAG este unul dintre retailerii care au interdicție de la import și vânzare.

Vringo, o companie din New York, a reușit să interzică vânzarea de telefoane ZTE în magazinele din România. Această companie a intentat procese și împotriva Google, iar interdicția comercială obținută contra ZTE vine pe fondul tehnologiei 4G/LTE.

Tribunalul București a respins săptămâna trecută o cerere a ZTE România, pentru suspendarea unei decizii anterioare a instanței. „Decizia marchează cel mai recent eșec dintr-o serie de tentative eșuate ale ZTE România de a anula sau suspenda o interdicție decisă de instanță împotrivă sa. Vringo nu este de acord cu modul în care ZTE folosește licenț. Mulți dintre termenii licențierii sunt în afara normelor industriei“, a declarat David Cohen, director juridic al Vringo, potrivit MarketWatch citată de DailyBusiness.

Reprezentanții Vringo spun că au transmis ZTE Corporation de două ori oferte pentru o licență globală aferentă brevetului său de invenție standard. Mai mult, americanii au propus folosirea unui grup special de arbitraj pentru stabilirea unor condiții echitabile pentru acordarea unei licențe globale, care să includă și piața din România. În schimb, cei de la ZTE au refuzat sau au încercat să tergiverseze cât mai mult negocierile. Vringo susține că refuzul ZTE este în contradicție cu modelul stabilit de Comisia Europeană în cazul Samsung.

Tribunalul București a decis pe 30 iunie 2014 în favoarea Vringo, obligând ZTE România, ASBIS România, ILEX, Dante International (n.red.: eMAG) și TEOVLAD să înceteze orice import, export, introducere pe piață, ofertă spre vânzare, depozitare, vânzare, comercializare, distribuție, promovare/sau oricare altă activitate comercială cu privire la telefoanele mobile produse de ZTE Corporation care folosesc tehnologia 4G/LTE și echipamentele de infrastructură produse de ZTE Corporation care încorporează tehnologia 4G/LTE.

 

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail