Surprize în Taiwan: ASUS ar putea cumpăra HTC

Surprize în Taiwan: ASUS ar putea cumpăra HTC
17:09 12.06.2015

Taiwanezii sunt cunoscuți pentru două mari companii din industria IT care fac produse bune pentru toate buzunarele. Aceste două companii sunt ASUS și HTC, iar dacă zvonurile se adeveresc, în curând ele vor fi una și aceeași entitate. 

Cei de la HTC au avut probleme serioase în ultima vreme. După ce primul HTC One (M7) a reușit să îi pună din nou pe lista producătorilor de telefoane premium, au reușit să o dea în bară cu noul modeul HTC One M9 care a dus la scăderea drastică la bursă a companiei.

Pe partea cealaltă, cei de la ASUS au început să profite de pe urma gamei ZenFone 2 care oferă smartphone-uri de top la prețuri mai mult decât decente.

În acest context, nu ar trebui să ne mire declarațiile făcute de Johnny Shih legate de o posibilă preluare a HTC. Președintele ASUS a spus că este o opțiune viabilă, însă nu a confirmat că acest luru se va întâmpla în viitorul apropiat. Cu ajutorul HTC; cei de la ASUS ar putea urca în clasamentul producătorilor de smartphone-uri.

La scurt timp după comentariile lui Shih, directorul financiar David Chang a declarat, pentru Reuters, că subiectul a fost dezbătut în cadrul companiei, dar ”șansele unor preluări nu sunt atât de mari, având în vedere că Asustek este o companie care a depins mereu de creșterea organică”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, dar ambele companii ar avea de câștigat de pe urma unei astfel de achiziții. ASUS ar putea să se extindă mai ușor pe piața telefoanelor, iar HTC ar fi salvată de la faliment.

loading...