Taxiurile autonome intră în funcţiune anul viitor

Japonezii se pare că vor fi primii la nivel global care vor avea parte de un serviciu de taxi dotat cu maşini autonome, care să vă ducă singure la destinaţie.

Se investesc sume fabuloase de bani în ultimii ani în maşinile autonome care nu au nevoie de un şofer în spatele volanului pentru a ajunge la destinaţie. Google şi Tesla sunt cele mai importante nume din spatele acestui trend, dar şi companii fără un background atât de stufos în tehnologie investesc foarte mult în cercetare pe marginea acestui domeniu. Momentan nu ştim exact când vom avea posibilitatea să achiziţionăm cu toţii astfel de automobile autonome, dar japonezii se pare că vor fi primii care vor putea fi transportaţi de către ele prin intermediul unui serviciu futurist de taxi.

Cei de la Wall Street Journal au obţinut informaţii cum că Robot Taxi a anunţat că va începe primele teste cu taxiuri autonome anul viitor. În prima etapă a proiectului vor fi oferite curse unui număr de 50 de persoane din Kanagawa, o localitate în apropiere de Tokyo. Traseele nu vor fi unele foarte complicate, ci doar de la domiciliul clienţilor la supermarket şi retur. Pentru a asigura siguranţa experimentului, în permanenţă aceste maşini vor avea şi o persoană în scaunul şoferului, dar intervenţia respectivei persoane va fi minimă sau inexistentă. Ea este acolo doar pentru a preveni un dezastru în situaţii extreme.

Un serviciu operaţionat de taxi format complet doar din maşini autonome, Robot Taxi aproximează că va pune în funcţiune până în 2020, dacă testele vor fi încununare de succes. Ideea din spatele său este de a deservi o nişă care momentan nu are parte de transport în comun. Turiştii reprezintă un alt potenţial public ţintă. Chiar şi persoanele în vârstă care nu mai pot conduce distanţe lungi în siguranţă vor putea profita de această metodă inovativă de transport.

07:06 02.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video