04 aug. 2015 | 11:17

Google are propria companie auto prin care ți-ar putea vinde mașini autonome

ENTERTAINMENT
Google are propria companie auto prin care ți-ar putea vinde mașini autonome

Google testează de câțiva ani mașinile autonome și pentru acest program a creat o companie separată care le va opera când vor începe să fie comercializate.

La finalul anilor ’90, Google a început să cucerească Internetul cu un motor de căutare mai bun decât orice exista. Acum, aproape 20 de ani mai târziu, are șanse să cucerească străzile cu mașini autonome. Și pentru a se pregăti de acest moment, are de câțiva ani și o companie care se va ocupa de acest domeniu.

Google Auto LLC a fost creată drept subsidiară Google în 2011, când compania a înlocuit mașinile autonome Prius cu unele Lexus, mai mari și mai de luat în seamă. În prezent, testele se desfășoară în California, dar va avea nevoie pe viitor de legislație pentru astfel de automobile.

Google Auto este producătorul celor 23 de mașini autonome Lexus, inclusiv cele implicate în accidente rutiere. De asemenea, prin Google Auto au fost înmatriculate mașinile și și-au primit numerele. Potrivit The Verge, care citează documente obținute de The Guardian, Google s-a „dezis” de divizia care produce mașini ca să n-aibă probleme pe măsură ce ar fi apărut procese. În loc să se implice cu toate activele companiei, implică doar o subsidiară într-un proiect care ar putea deveni gigant.

Deși mașinile sale autonome au avut acces pe drumuri publice încă din iunie, Google Auto nu înseamnă că astfel va avea gigantul online intrare mai ușoară în domeniul auto. Automobilul autonom este încă un experiment și unul care n-are cadru legal în care să se desfășoare. Totuși, potențialul este imens.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele