Un nou lider din Taiwan: Asus deja are succes cu ZenFone 2

Un nou lider din Taiwan: Asus deja are succes cu ZenFone 2

Asus a lansat de curând ZenFone 2, telefon de pe urma căruia se pare că a înregistrat deja un profit considerabil.

Taiwanezii de la Asus devin un concurent din ce în ce mai important pentru HTC pe piața telefoanelor inteligente. Unul dintre principalele motive este Asus ZenFone 2, cel mai nou telefon al acestora. Telefonul are un preț foarte accesibil, iar designul este similar cu cel al fraților mai mari, dar carcasa este din plastic. Ecranul este unul Full HD de 5 inci, iar lista specificațiilor include și un procesor Intel Atom Z2560, cu două nuclee tactate la 1,6GHz, alături de 2GB sau 4GB RAM, în funcție de versiune.

Smartphone-ul deja se bucură de un succes considerabil, Asus declarând că a livrat nu mai puțin de 1,5 milioane de modele până acum. În aceste condiții, afacerea cu smartphone-uri a companiei a devenit profitabilă, iar Asus speră ca în această lună vânzările vor depăși cifra de două milioane.

Estimările lor de  creștere se bazează pe noul ZenFone Selfie, terminal care va beneficia de două camere de 13 megapixeli. Pe lângă acestea, taiwanezii vor să vândă într 8 și 10 milioane tablete ZenPad pe parcursul acestui an, odată cu lansarea celui mai nou model din serie în luna iulie a acestui an. Principalul rival din Taiwan pentru Asus este HTC, o companie cu o mai bogată experiență în industria telefoanelor mobile, dar care s-ar putea să piardă teren din cauza HTC One M9 și a noutăților prea puțin semnificative.