06 oct. 2015 | 21:21

Microsoft Surface Pro este cu 50% mai performant decât un MacBook Air

ACTUALITATE
Microsoft Surface Pro este cu 50% mai performant decât un MacBook Air

Noua tabletă de la Microsoft, Surface Pro 4 a fost lansată oficial, în cadrul unui eveniment special.

Aceasta are un display de 12.3 inch, și are 1024 de niveluri de presiune pentru stylus, la care tableta răspunde diferit în funcție interacțiunea cu ecranul. Stylus-ul, care dispune și de o „gumă de șters”, se atașează de marginea tabletei cu ajutorul unui magnet, ceea ce înseamnă că aceștia au învățat din greșelile celor de la Apple. Totuși, Stylus-ul nu poate fi încărcat, dar, potrivit Microsoft, bateria acestuia va dura un an de zile.

Stylus-ul este compatibil și cu asistentul personal al celor de la Microsoft, Cortana, care își face apariția la o simplă apăsare a butonului amplasat în partea superioară a „creionului”. În plus, vestea bună este că stylus-ul va fi disponibil pentru o gamă largă de aplicații, și nu doar pentru cele produse de Microsoft. Iar, pentru cei pasionați de modul în care arată, unealta inteligentă vine în mai multe culori, incluzând varianta gold.

Surface Pro 4 beneficiază de a șasea generație a procesoarelor Intel, cu 16 GB de memorie RAM și 1TBB memorie pentru stocarea fișierelor, ceea ce înseamnă că veți putea înmagazina toate fișierele pe care vi le doriți, chiar pe tabletă. Când vine vorba de performanță, cei de la Microsoft susțin că Surface Pro 4 este cu 50% mai rapid decât MacBook Air. Tableta Microsoft Surface 4 are doar 8.4 milimetri grosime, iar oficialii susțin că este „cel mai subțire și performant Surface”.

Tastatura a fost redesenată, acum fiind mai ușoară și mai subțire. În plus, trackpadul acesteia este confecționat din sticlă și este cu 40% mai mare decât cel disponibil pe modelul precedent, fapt ce dovedește că Microsoft a luat în considerare feedback-ul oferit de utilizatorii Surface Pro 3. În plus, marea inovație adusă de noua tabletă de la Microsoft constă în faptul că aceasta vine echipată cu un cititor de amprente integrat direct în tastatură.

Noua tabletă de la Microsoft va fi disponibilă din 26 octombrie, la prețul de 899 de dolari.