Structurile vechi de mii de ani pe care cercetătorii nu le pot explica

Structurile vechi de mii de ani pe care cercetătorii nu le pot explica

Noile imagini publicate de NASA ne prezintă o serie de structuri extrem de interesante.

Pozele furnizate de agenția spațială americană înfățișează unele structuri extrem de ciudate în Kazakhstan. Din câte se pare, vechime acestora ar fi de cel puțin 8.000 de ani, iar nimeni nu poate explica pentru moment cum s-au format. După cum scrie publicația Business Insider, formațiunile sunt cunoscute drept ”Geoglifurile de stepă”, iar descifrarea misterului din spatele lor ar putea schimba felul în care sunt percepuți oamenii din preistorie.

NASA 1

Până acum, au fost descoperite nu mai puțin de 260 de formațiuni, majoritatea reprezentând grămezi de pământ așezate în forme circulare sau pătrate. Acestea au intrat în atenția publicului în urmă cu 8 ani de zile, după ce au fost observate cu ajutorul Google Maps. Între timp, însă, nu au fost făcute prea multe eforturi pentru a le înțelege originile.

Situația s-a schimbat de curând, odată cu implicarea NASA, agenția publicând mai multe imagini cu structurile din Kazakhstan. În locul în care sunt situate acestea se adunau în preistorie numeroși vânători, însă comunitatea științifică era de părere că nu existau comunități suficient de bine organizate pentru a crea astfel de elemente.

Unii le consideră, însă, o dovadă clară a faptului că, în trecut, omenirea a fost vizitată de extratereștri. Ei susțin că influența lor a fost decisivă pentru dezvoltarea societăților și pentru realizarea unor asemenea construcții. Opiniile acestora sunt detaliate pe larg în seria ”Ancient Aliens”.

NASA 3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: