Știința te scapă de tatuajul pe care îl regreți: Un canadian a creat crema care îl șterge

Știința te scapă de tatuajul pe care îl regreți: Un canadian a creat crema care îl șterge

Dacă ți-ai făcut vreun tatuaj și ți-e jenă cu el, există o soluție mai rapidă de a-l scoate. Un student a creat o nouă metodă de îndepărtare a tatuajelor, iar tot ce trebuie să faci e să folosești o cremă.

Doctorandul Alec Falkenham de la Universitatea Dalhousie s-a gândit că poți renunța la un tatuaj folosind pur și simplu o cremă. „Când comparăm crema aceasta cu tehnicile de îndepărtare a tatuajelor care folosesc laser, unde apar arsuri, cicatrice, băşici, ne dăm seama că este un medicament care nu prea are multe efecte secundare“, și-a caracterizat acesta creația.

„Crema nu ţinteşte niciuna dintre celulele normale ale pielii, deci nu apare o inflamaţie foarte mare. De fapt, dacă ţinem cont de procesul pe care îl utilizăm în prezent, nu credem că va mai apărea inflamaţie deloc şi va fi, probabil, un anti-inflamator“, a mai spus acesta citat de „The Independent“ conform Mediafax. Crema lui este încă în faza de testare și Falkenham mai are de văzut cât ar costa și cum ar presupune să fie aplicată aceasta pe piele.

El estimează un cost de patru cenţi per centimetru pătrat, adică în jur de 4,5 dolari pentru un tatuaj care acoperă o zonă de 100 de centimetri pătraţi. Crema creată de Falkenham funcţionează prin atragerea în zona tatuajului a altor celule ale sistemului imunitar, care vor consuma celulele pline de cerneală. În timp, tatuajul devine tot mai fad, până dispare.

Citește și: