Ştiinţa îţi arată că filmuleţele cu pisici sunt bune pentru sănătate

Ştiinţa îţi arată că filmuleţele cu pisici sunt bune pentru sănătate

Nu ai cum să nu ai o stare mai bună după ce vezi o filmare cu o pisică drăguţă. Ştim deja că simpaticele creaturi sunt cei mai buni terapeuţi, dar oamenii de ştiinţă au vrut să o demonstreze, bazându-se pe dovezi clare.

„Mulţi oameni cred că videourile cu pisici nu reprezintă un subiect demn de studii academice, dar adevărul e că reprezintă una dintre cele mai populare utilizări ale Internetului”, a explicat Jessica Gall Myrick de la Universitatea din Indiana, cercetătoarea care a venit cu ideea acestui studiu. Ea a chestionat mai mult de 6.500 de oameni pentru a afla dacă filmuleţele cu pisici chiar le dau o stare mai bună.

Myrick are un câine, dar şi ea recunoaşte efectele terapeutice ale filmuleţelor cu pisici. Un studiu precedent a indicat că mulţi oameni se uită la astfel de videouri pentru a evita munca sau pentru a amâna sarcini importante. Prin urmare, ar putea asocia filmuleţele cu pisici cu sentimente precum vinovăţia.

Totuşi, studiul lui Myrick arată că sentimentul plăcut primează în faţa vinovăţiei. „Chiar dacă se uită la filmuleţe pentru a pierde timpul alocat muncii, răsplata emoţională i-ar putea ajuta să rezolve probleme dificile mai uşor, pentru că starea de bine implică şi mai multă energie”, a explicat Myrick.

Totuşi, studiul cercetătoarei nu este relevant pentru întreaga populaţie, întrucât 88% din subiecţi au fost femei. Este posibil ca bărbaţii să reacţioneze diferit. În orice caz, până aflăm răspunsul oficial, putem face un experiment pe cont propriu. Şi cum altfel, dacă nu uitându-ne la un clip cu pisici?

Citește și:
Etichete: