Stick-ul USB “ucigaş” vă arde componentele PC-ului

Stick-ul USB “ucigaş” vă arde componentele PC-ului

Pentru a avea emoţii data viitoare când vreţi să introduceţi în computerul vostru, merită să ştiţi că micuţul de mai sus vă poate arde sistemul.

La prima vedere, un dispozitiv atât de simplu precum un stick USB nu pare să aibă abilităţi foarte agresive. În realitate însă, există la care vă expuneţi atunci când interacţionaţi cu aceste medii de stocare portabile.

Data viitoare când cineva vă roagă să-i introduceţi stick-ul USB în computerul vostru ar fi bine să manifestaţi o anumită reticenţă. Nu de alta, dar în acest caz particular nu mai vorbim de o expunerea la o infecţie cu malware. Este vorba de un defect hardware iremediabil ce poate fi declanşat printr-un stick USB modificat în confortul căminului.

Pentru a genera astfel de rezultate dezastruoase, micuţul gadget personalizat vă trimite la scurt timp după conectarea la PC sau Mac un voltaj negativ către controller-ul USB de pe placa de bază. Fenomenul care se produce este cât se poate de simplu. Timp de câteva secunde sau minute, acesta adună o cantitatea semnificativă de sarcini electrice, până la umplerea unor condensatoare. Când acestea din urmă s-au umplut, pe acelaşi USB, se întoarce sarcina acumulată către computer. Într-un caz ideal, doar controller-ul USB şi porturile folosite se ard. Nu este însă deloc exclus ca până şi procesorul sistemului vostru să se prăjească într-un astfel de caz nefericit.

Dacă este să fim optimişti, schema logică pentru acest stick USB nu a fost făcută publică, fiind destul de greu de realizat unul. În cazul în care vă pricepeţi un pic la electronică, veţi conştientiza că nu este deloc greu de produs.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: