Hannspree anunţă un nou micro PC cât un stick USB

Hannspree anunţă un nou micro PC cât un stick USB

După ce Intel a lansat primul la CES, companii precum Hannspree anunţă propria viziune asupra acestui nou tip de gadget, micro PC-ul.

Deşi în ultimii câţiva ani au apărut tot mai mulţi indivizi care ameninţau că se apropie moartea PC-urilor, 2015 s-ar putea să reprezinte anul reinventării lor.

Mergând pe ideea de stick HDMI a dispozitivului Chromecast, în urmă cu câteva săptămâni cei de la Intel au anunţat un gadget intitulat Compute Stick, care la bază era un computer perfect funcţional ultra compact. Nu a durat mult până când acelaşi produs a fost rebranduit de companii mai puţin cunoscute. Întâi au lansat cei de la un gadget similar promovat ca fiind cel mai mic PC cu Windows din lume, iar acum a venit momentul ca cei de la Hannspree să anunţe ceva acelaşi lucru.

Cunoscuţi în principal pentru gadgeturi destinate unui public mai tânăr, prin aparatul de mai sus, cei de la Hannspree şi-au orientat atenţia către Micro PC-uri. Această creaţie este realizată în jurul unui procesor Intel Bay Trail de ultimă generaţie, are 2GB RAM şi o memorie flash de 32GB. Deşi această putere de procesare nu este suficientă pentru a vă juca ultimul Call Of Duty va fi mai mult decât potrivită pentru navigat pe internet şi consumat conţinut multimedia în condiţii optime. Apropo de internet, conectivitatea microPC-ului va include două porturi USB, un microUSB şi WiFi.

Deşi preţul de 215 dolari nu este cel mai mic pentru o astfel de creaţie, merită să aveţi în vedere că această valoare va include şi o licenţă de Windows 8.1.

Citește și: