Steve Jobs și-ar fi dorit o mașină Apple încă din 2008

Steve Jobs și-ar fi dorit o mașină Apple încă din 2008

Conform declarațiilor lui Tony Fadell, fondatorul Nest, Steve Jobs și-ar fi dorit o mașină Apple încă din anul 2008.

Într-un interviu acordat de curând celor de la Bloomberg, Toby Fadell, fondatorul Nest, a făcut o declarație extrem de interesantă în legătură cu Steve Jobs. Din câte se pare, fostul CEO Apple s-a gândit la construirea unui autovehicul încă din anul 2008. Fadell era la acea vreme vice-președinte al companiei și colaborase în trecut cu Jobs pentru crearea iPhone-ului și a iPod-ului.

Acesta a rememorat unele discuții pe care le-a avut cu jobs, pe parcursul cărora cei doi și-au adresat unele întrebări important legate de posibilitatea construirii unei mașini Apple: ”Dacă ar fi să construim o mașină, ce am construi? Cum ar arăta bordul? Cum ar arăta scaunele? Ce combustibil ar fi folosit?”. Steve Jobs a decis să nu dezvolte proiectul, într-un moment în care industria auto din Statele Unite se afla într-o situație extrem de grea și în care Apple se străduia să popularizeze iPhone-ul.

Între timp, multe lucruri s-au schimbat. Industria auto se află într-o situație mai bună, iar Apple a devenit atât de bogată, încât acum ar avea suficiente resurse să dezvolte aproape orice fel de vehicul. De asemenea, Tim Cook a discutat cu Gerard Baker, redactorul șef al publicației Wall Street Journal. Șeful celor de la Apple a fost implicat într-o discuție cu privire la industria auto, declarând că aceasta  se află într-un punct în care nu este nevoie de evoluție, ci de o schimbare masivă.

Potrivit The Wall Street Journal, Apple își va lansa mașina electrică până în 2019. Compania deja și-a exprimat dorința de a închiria baza militară GoMemtum, care ar putea fi folosită pentru a testa mașina, în discreție maximă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: