20 dec. 2015 | 18:32

Starcraft 2: Legacy of the Void – Sfârșitul unei ere [REVIEW]

ACTUALITATE
Starcraft 2: Legacy of the Void - Sfârșitul unei ere [REVIEW]

Starcraft 2: Legacy of the Void, cel mai nou expansion al cunoscutei serii, face jocul mai rapid și mai complicat din punct de vedere tactic.

La cinci ani distanță de la debutul jocului Wings of Liberty, avem parte ultimul expansion al seriei Starcraft 2. Wings of Liberty, după cum spun majoritatea fanilor Starcraft 2 din ziua de azi, a avut parte de cea mai bună campanie dintre toate trei episoadele, atât din punct de vedere al varietății de misiuni pe care trebuia să le îndeplinește, cât și din punct de vedere al structurii campaniei.

[related]

În Starcraft 2: Legacy of the Void, trebuie să vă spun că nu veți avea parte de misiuni la fel de variate. Majoritatea sunt, într-adevăr, foarte interesante, dar nu vă așteptați la experiența de care ați avut parte cu câțiva ani în urmă, atunci când jucați cu Jim Raynor. În Legacy of the Void, de cele mai multe ori veți avea de cucerit anumite zone, de protejat anumite zone. sau de rezistat în fașa unor atacuri brutale din partea inamicilor pentru o perioadă limitată de timp.

Chiar și așa, probabil că nu acestea vor fi suficiente pentru a vă ține în priză în perioada în care jucați campania single-player, spre deosebire de Heart of the Swarm. Acolo, campania care se concentra pe răzbunarea lui Kerrigan nu a reușit să-i impresioneze pe mulți dintre fanii hardcore. Revenind la Starcraft 2: Legacy of the Void, trebuie să spunem câte ceva despre povestea din joc.

Starcraft 2: Legacy of the Void este disponibil în România la un preț bun pentru PC, dar și pentru Mac.

Cele trei facțiuni, Terranii, Zergii și Protoșii, s-au luptat între ele de foarte mult timp. Acum, însă, acestea par a se confrunta cu o amenințare mult mai mare: Amon, membru al unei specii extrem de vechi, care ar fi creat atât Zergii cât și Protoșii. În mod surprinzător, însă, lui Amon se pare că nu-i convine faptul că aceste două rase sunt separate și vrea să creeze un hibrid, care să păstreze caracteristicile ambelor, prin intermediul unor experimente genetice care îi îngrozesc Zerathul, Artanis și toți ceilalți.

Cu ajutorul lor, jucătorii vor i nevoiți să se confrunte cu armatele uriașe ale lui Amon, pentru a preveni un scenariu dezastruos în care acesta pune stăpânire pe galaxie, iar specia creată de el devine cea dominantă. Din punct de vedere al scenariului, nu vă așteptați la surprize mult prea mari. În general, evenimentele vor decurge exact așa cum vă așteptați, dar nu veți avea parte de clișee.

Starcraft 2: Legacy of the Void

Deși câștigați fiecare bătălie, veți avea, probabil, impresia că sunteți implicați într-un război în care nu aveți absolut nicio șansă în fața unui dușman mult mai numeros. Singurele lucruri care mai inspiră jucătorul ar fi discursurile eroilor, care amintesc despre lupta neîncetată pentru o cauză dreaptă. În cadrul campaniei single, unitățile individuale vor putea fi îmbunătățite, pentru fiecare dintre acestea fiind disponibile variații extrem de puternice, cu abilități diferite.

Nava Spear of Adun, cea mai importantă din flota Protoss, vă va ajuta pe parcursul misiunilor, cu abilități de suport care pot decide, în anumite moment, soarta unei confruntări. Printre altele, puteți chema o clonă a unui erou pentru a distruge cât mai mult unități, sau puteți face nava să paralizeze unitățile inamice pentru o perioadă limitată de timp, în timp ce la atacați.

 

Starcraft 2: Legacy of the Void – Puncte Pro

Gameplay-ul este unul dintre principalele aspecte pozitive ale acestui joc. După cum vă spuneam , jocul este acum mai rapid și cere mai multă pricepere din partea jucătorilor. Cum? Prin simplul fapt că unele dintre cele mai importante decizii le poți lua chiar la început. Începi fiecare bătălie cu mai multe unități decât în trecut, iar situație economică poate fi stabilizată încă de la început.

Starcraft 2: Legacy of the Void

Astfel, Starcraft 2: Legacy of the Void te lasă să ajungi mai repede la partea cea mai interesantă a jocului: luptele. Acestea sunt mai rapide, iar de multe ori, poți fi surprins de un rush. Sau poate adversarul tău folosește un macro, care de multe ori nu dă greș. Sau poate te-ai concentrat prea mult pe baza ta și nu ai observat cum acesta și-a construit multe clădiri în apropierea bazei tale.

Noile unități introduse în acest expansion devin mult mai puternice într-o perioadă mult mai scurtă, iar dacă ai răbdarea pentru a te ocupa de acestea, rezultatele se vor vedea foarte repede. Nu am fost niciodată un jucător foarte bun de Starcraft 2 și de aceea pot să spun că Legacy of the Void este destul de accesibil pentru cei mai puțin experimentați. De asemenea, am citit impresii ale jucătorilor profesioniști, mulți dintre aceștia declarându-se satisfăcuți de Legacy of the Void. Cumva, expansion-ul reușește să satisfacă acestea două mari tabere, o realizare destul de importantă din punctul meu de vedere.

Starcraft 2: Legacy of the Void

Misiunile Co-op nu avea cum să lipsească din lista cu puncte pro ale jocului. Practic, acestea păstrează cea mai bună parte a jocurilor de multi-player, cooperarea cu alte persoane, și elimină posibilitatea de a fi surprins de strategia inamicului. Posibilitatea de a construi o bază împreună cu un partener și de a controla un erou creează o experiență mult mai plăcută decât ne-am fi așteptat.

Fiecare dintre cei șapte eroi pe care îi ai la dispoziție are posibilitatea de a apela doar la anumite unități. Zagara, de exemplu, are posibilitatea de a crea extrem de mulți Zerg, însă nu se poate folosi de cele mai bune unități din roast-ul acestora, fiind recomandată celor experimentați.

Starcraft 2: Legacy of the Void

Starcraft 2: Legacy of the Void – Puncte Contra

Povestea extrem de complicată este greu de înțeles dacă nu ați mai jucat niciun Starcraft în trecut. Denumirile folosite de Zerathul și de toți ceilalți nu au aproape niciun sens pentru un începător. Lucrurile sunt mult mai complicate decât erau la început, noi amenințări au apărut, noi alianțe se stabilesc, totul ar părea atât de ciudat pentru un cineva nou, încât nu aș putea recomanda decât un pas înapoi, la Wings of Liberty, pentru a înțelege mai bine povestea.

Starcraft 2: Legacy of the Void – Concluzie

Starcraft 2: Legacy of the Void este unul dintre cele mai distractive jocuri multiplayer pe care le-am încercat în ultimul timp. Vine cu o campanie scurtă ( de fapt, cea mai scurtă din toată seria), dar plină de momente frumoase, în care veți lupta alături de cele mai importante personaje din universul Starcraft. Este clar că Blizzard a încercat să creeze un joc care să-i mulțumească pe toți, iar din câte ne putem da seama, a reușit aceste lucru. Cei mai experimentați au opțiunea de a se acomoda cu unitățile introduse recent, cei mai noi vor avea ocazia de a se familiariza cu toată seria grație unuia dintre cele mai bine puse la punct expansion-uri.