Star Wars: The Force Awakens, cel mai mare succes în cinematografele românești

Star Wars: The Force Awakens, cel mai mare succes în cinematografele românești

Am fost la Star Wars și v-am povestit că a fost extraordinar. După o lungă pauză, universul Star Wars a ajuns din nou pe marile ecrane, deși George Lucas, creatorul primelor șase părți nu a mai fost responsabil de scenariu și regie.

Așa cum era de așteptat, foarte multe persoane s-au îngrămădit să-l vadă în primele zile de disponibilitate. Prin urmare, faptul că a stabilit recorduri în ceea ce privește încasările nu e chiar o surpriză. În plus, în cazul în care cineva a pus sub semnul întrebării luciditatea celor de la Disney când au cumpărat cu patru miliarde de dolari licența pentru Star Wars, acum se pot liniști. Primele încasări pentru Star Wars The Force Awakens confirmă faptul că cei de la Disney nu vor avea nici un fel de probleme în a-și recupera investiția în următorii ani.

„STAR WARS: Trezirea Forţei” a înregistrat cel mai mare succes de box office românesc pentru weekendul de lansare și cel mai bun opening weekend Disney, din toate timpurile, având încasări de aproape 4.000.000 de RON şi peste 175.000 de admisii. Iar datorită cererii impresionante de bilete, operatorii de cinematografe din ţara noastră au suplimentat numărul de spectacole unde va fi proiectat cel mai nou film din saga „Star Wars”, astfel încât toţi fanii devotaţi, precum şi ceilalţi cinefili, să poată vedea filmul încă din primele zile după premieră.

Conform „Variety”, pe plan global, filmul a avut încasări de 517 milioane de dolari, în opening weekend, având peste 30,000 de proiecţii şi debutând pe teritorii care reprezintă aproape 70% din piaţa internaţională. În China, spre exemplu, filmul va ajunge în cinema abia pe 9 ianuarie. În regia lui J.J. Abrams, „STAR WARS: Trezirea Forţei” este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, dar de data aceasta acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de la episodul al şaselea al seriei, „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi”, lansat în 1983. Puteți citi review-ul Playtech aici.

Citește și: