SSD-ul de 16TB de la Samsung te lasă să-ți faci o colecție de aproape 4.000 de filme

, 14 Aug, 17:03

Sud-coreenii de la Samsung sunt cunoscuți pentru soluțiile lor ultrarapide de stocare. În gama de SSD-uri tocmai au adăugat unul cu o capacitate impresionantă, de 16TB.

SSD-urile au evoluat foarte mult în ultima perioadă și au devenit mai ieftine odată cu trecerea timpului. Aceste unități de stocare oferă viteze de scriere și de citire de zeci de ori mai mari decât cele oferite de HDD-urile clasice și din acest motiv sunt perfecte pentru cei care vor să-și upgradeze laptopurile.

Cel mai nou astfel de dispozitiv de la Samsung oferă suficient spațiu de stocare încât să poți copia pe el mai mult de 3.800 de filme la rezoluție 720p, de aproximativ 4.5GB fiecare. Cei care sunt dispuși să renunțe la calitate în favoarea cantității, pot pune aproape 10.000 de filme Xvid, de 1,5GB fiecare, lucru care ar însemna că, timp de doi ani, ar putea rula continuu câte un film nou.

Capacitatea reală este de 15,36TB, folosindu-se între 480 și 500 de module NAND flash de 256GB. Dimensiunea SSD-ului este standard, adică 2,5 inch.

Aceste SSD-uri nu sunt neapărat pentru utilizatorii casnici, având în vedere prețul mare la care vor ieși pe piață (nu se știe încă, dar putem specula că va fi mare), dar și faptul că Samsung le-a prezentat într-un server în care a reușit să îngrămădească 48 de astfel de unități. Asta înseamnă 768TB capabili de 2.000.000 IOPS (operațiuni citire/scriere pe secundă). Comparativ, SSD-urile de acasă sunt capabile de 10.000-90.000 IOPS pe secundă.

 

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail