Un robot inspirat din velociraptor merge cu 46Km/h [VIDEO]

Fără a avea o formă foarte similară cu alţi roboţi pe care i-am văzut, un robot inspirat din ,,bătrânul” velociraptor a atins 46 Km/h.

robot velociraptor raptor roboraptor

La un nivel de bază, roboţii se împart în două categorii, cei care sunt inspiraţi din fiinţe umane şi încearcă să aibă un comportament cât mai similar cu acestea şi cei care îşi trag inspiraţia din animale. În urmă cu câţiva ani, un robot foarte elaborat intitulat , inspirat din animalul cu acelaşi nume, a stabilit un record destul de impresionant la deplasare. Era vorba de o viteză de 47 kilometri pe ora.

Plecând de la o premisă complet diferită decât cea a americanilor de la , un grup de cercetători din cadrul MSC Lab de la Institutul Avansat de Ştiinţă şi Tehnologie din Coreea au realizat un robot care atinge o viteză similară cu Cheetah, dar o face de pe două picioare. Acesta este inspirat din structura velociraptorului, un dinozaur preistoric devenit popular după apariţiile sale în seria Jurassic Park.

În loc să aibă patru picioare şi o structură greoaie foarte apropiată de pământ, robotul din clipul de mai jos pare extrem de uşor. În plus, este înalt, dar are un sistem de stabilitate foarte elaborat bazat pe un amalgam de senzori ce controlează un braţ flexibil care se balansează pentru a-l menţine în permanenţă în poziţie verticală. Filmuleţul este cu atât mai impresionant cu cât robotul nu ştie doar să alerge, ci şi să sară peste obstacole.

Alexandru Puiu
17:00 01.06.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video