Spionii britanici vor avea dreptul de a accesa orice dispozitiv

Spionii britanici vor avea dreptul de a accesa orice dispozitiv

O nouă lege propusă în Marea Britanie le-ar putea da spionilor dreptul a accesa dispozitivele mobile și computerele suspecte.

În trecut, agenții secreți britanici nu au ezitat să se folosească de hack-uri și diverse vulnerabilități ale unor dispozitive pentru a obține informațiile necesare. După cum scrie site-ul Business Insider, astfel de operațiuni se bazau pe ”Intelligence Service Act”, o lege din anul 1994 care menționa, însă, ”proprietatea”, nu și calculatoarele.

Din această cauză, guvernul conservator din Marea Britanie are de gând să introducă o nouă lege, care va stabili un cadru legal pentru supravegherea online desfășurată în condițiile actuale. Astfel, aceștia s-ar putea folosi de aproape orice metode pentru a putea accesa diverse informații confidențiale ale unei persoane urmărite. În mod normal, acest lucru nu ar fi neapărat ceva rău, însă autoritățile, mai ales cele din Statele Unite, au demonstrat că de multe ori oamenii nevinovați ar putea fi afectați.

Cei care vor beneficia de pe urma noii legi sunt agenții din cadrul MI5, MI6 și GCHQ. În trecut, atât autoritățile din Statele Unite, cât și cele din Marea Britanie și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu software-ul de criptarea folosit de marile companii. Cea mai mare parte a acestuia a fost implementată în urma scandalului pornit de Edward Snowden, cel care a scos la iveală campania amplă de spionaj desfășurată pe parcursul anilor de NSA.

”Cu toții trebuie să ne întrebăm, odată cu dezvoltarea tehnologiei, dacă suntem dispuși să lăsăm un spațiu liber, un mijloc de comunicare, prin care teroriștii pot menține legătura”, a declarat David Cameron.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: