Apple se opune spionajului: ”încrederea clienților înseamnă totul pentru noi”

Apple se opune spionajului: ”încrederea clienților înseamnă totul pentru noi”

Apple și Dropbox se opun unei noi legi care le-ar putea da autorităților din Statele Unite capacitatea de a supraveghea îndeaproape cetățenii.

Săptămâna viitoare, Senatul din Statele Unite ale Americii va vota pentru aprobarea sau respingerea unei noi legislații care are legătură cu securitatea online. Conform declarațiilor unui membru al Congresului, legea le va permite companiilor să transmită autorităților informații în legătură cu amenințările cibernetice, nu și date personale.

”O bancă nu ar fi capabilă să transmită numele unui client sau informații legate de contul bancar. Elemente precum adrese, parole sau informații despre credite nu ar avea legătură și, cu excepția cazurilor aparte, ar fi eliminate înainte de a fi transmise autorităților”, a declarat Dianne Feinstein. Desigur, nu putem ști exact care sunt acele cazuri excepționale și care sunt criteriile folosite de autorități pentru a le clasifica.

Desigur, propunerea, denumită CISA (Cybersecurity Information Sharing Act), nu este bine văzută de majoritatea companiilor din sectorul tech, două dintre cele mai importante care s-au pronunțat împotriva legii fiind Apple și Dropbox. Conform Washington Post, acestea afirmă că, în încercarea de a preveni atacurile hackerilor, guvernul ar avea puterea de a-și spiona cetățenii îndeaproape.

”Nu susținem propunerea CISA. Încredea clienților înseamnă totul pentru nou și nu suntem de părere că securitatea online ar trebui să vină cu prețul intimității acestora”, a declarat gigantul din Cupertino. Mai mult decât atât, Yelp, reddit, Twitter și Wikimedia Foundation au declarat că sunt împotriva legislației. Pentru moment, legea are parte de susținerea președintelui Obama și a altor 70 de membrii ai Senatului, suficient, din câte se pare, pentru a fi aprobată.

Citește și:
Etichete: