Space X a reușit să aterizeze cu succes racheta reutilizabilă Falcon 9

Space X a reușit să aterizeze cu succes racheta reutilizabilă Falcon 9
12:52 22.12.2015

Până la urmă visul lui Elon Musk a fost îndeplinit. Space X a reușit să aterizeze până la urmă o rachetă reutilizabilă după ce a trimis 11 sateliți ORBCOMM în orbita joasă a Pământului.

Numită Falcon 9, racheta dezvoltată de Space X, firma înființată de Elon Musk, același om din spatele fimei de automobile Tesla, a reușit transportarea unui pachet de 11 sateliți în orbita joasă a Pământului ca apoi să se întoarcă și să aterizeze pe aceeași platformă de pe care a plecat.

Acest moment a fost așteptat cu sufletul la gură de sute de ingineri și entuziaști ai zborului reutilizabil în spațiu, pentru că de acum înainte motoarele lui Falcon 9 vor putea reprezenta baza unor viitoare transporturi de materiale în orbita Pământului fără să mai fie aruncate și irosite după o singură folosire.

Din păcate pentru Space X, aceasta nu este prima rachetă din istorie care a s-a întors cu succes înapoi pe platforma de lansare după ce a ajuns în orbită. Blue Origin a reușit luna trecută să efectueze cu succes primul drum până în spațiu și înapoi cu o rachetă reutilizabilă. Totuși, Blue Origin nu a avut vreo încărcătură la bord, pe când Space X a purtat 11 sateliți ce, în mod evident, au avut o greutate considerabilă pentru racheta Falcon 9.

Ultima oară când Space X a încercat să trimită în spațiu o încărcătură cu provizii pentru Stația Spațială Internațională aceasta a explodat în timpul zborului, pulverizând și prototipurile ochelarilor HoloLens de la Microsoft trimiși astronauților pentru asistența spațială.

E clar că acum cei de la Blue Origin și Space X sunt pe picior de egalitate când vine vorba de progresul tehnologic în a folosi rachete reutilizabile. Ce va urma în viitor va fi o pură competiție capitalistă în care Space X și Blue Origin vor căuta contracte cât mai bănoase pentru a oferi transport până în spațiu și înapoi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI