Sony Xperia M5, un vârf de gamă care pune accentul pe camera foto

12:35 03.08.2015

Cei de la Sony se zbat pe piața smartphone-urilor și nu mai știu ce să facă pentru a ieși în evidență. Cea mai nouă încercare a japonezilor poartă numele de Sony Xperia M5 și pune accent pe camerele foto. 

Gama M de la Sony a fost rezervată, cel puțin până acum, pentru dispozitivele mid-range. Un exemplu foarte bun este M4 Aqua, pe care l-am și testat. Totuși, acest lucru se schimbă odată cu lansarea Xperia M5, care vine cu dotări care îl încadrează în categoria telefoanelor high-end.

Sony Xperia M5 poartă semnătura japonezilor, adică rezistența la apă și praf, și are un display full HD de 5 inch.

Sub el se ”ascunde” un procesor Mediatek Helio X10 cu opt nuclee tactat la 2Ghz, care se apropie fără probleme de performanța oferită de unele modele de procesoare Snapdragon și 3GB memorie RAM. Spațiul de stocare de 16GB poate fi extins cu un card microSD de până la 200GB, însă specificațiile tehnice care contează cu adevărat țin de camerele foto.

Pe partea din față, Xperia M5 are un senzor de 13MP capabil să înregistreze video în format full HD, iar camera foto principală este de 21,5MP și poate filma la rezoluție 4K, cu zoom 5x.

Cu siguranță Xperia M5 îi va mulțumi atât pe pasionații de selfie-uri, cât și pe cei care pun accent mare pe calitatea fotografiilor realizate cu telefonul mobil. Din păcate, japonezii au anunțat că telefonul va ajunge doar în unele piețe și nu se știe dacă Europa este una dintre ele. Nici prețul nu este cunoscut, dar revenim cu vești îndată ce vom ști mai multe detalii.

Pe lângă Xperia M5, Sony a anunțat și modelul C5 Ultra, care vine cu dotări mai puțin impresionante, adică un display full HD de 6 inch, 2GB RAM, procesor octa-core de 1,7Ghz și camere de 13MP. Partea bună la modelul C5 Ultra este că are marginile ecranului foarte subțiri.

Descoperiți ambele smartphone-uri în galeria foto de mai sus.

loading...