Sony plătește scump pentru problemele de securitate: Ce daune a produs atacul cibernetic

Sony plătește scump pentru problemele de securitate: Ce daune a produs atacul cibernetic

Situația financiară a celor de la Sony a scos la iveală suma pe care japonezii ar putea să o cheltuiască pentru a rezolva problemele cauzate de hackeri.

Finalul anului 2014 nu a fost unul foarte bun pentru cei de la Sony. Consola PlayStation 4, deși rămâne cel mai bine vândut model din noua generație, a fost întrecută pe perioada sărbătorilor de Xbox One, seria Xperia nu se descurcă excelent, iar ultimul atac cibernetic asupra companiei a scos la iveală o cantitate uriașă de informații care nu ar fi trebuit să ajungă niciodată pe internet.

Conform CNET, atacul i-a costat enorm pe japonezi. Aceștia au inclus în situația financiară pentru finalul anului 2014 o estimare a costurilor totale pentru remedierea daunelor produse de hackeri. Sony a cheltuit nu mai puțin de 15 milioane de dolari în încercarea de a repara o parte din problemele care i-au fost cauzate de atacul recent. De asemenea, vor fi concediați nu mai puțin de 2.100 de oameni din divizia mobile, deși aceasta s-a descurcat onorabil în ultima perioadă. Motivul nu ar fi neapărat vânzările de telefoane, ci mai degrabă cele de senzori.

De atacul asupra serverelor Sony au fost învinovățiți cei din Coreea de Nord. Inițial, vinovații ar fi fost hackeri din grupul Guardians of Peace, dar vinovatul real ar fi guvernul din Coreea de Nord. Această țară a investit bani într-un departament denumit Biroul 121, care pregătește experți în atacuri informatice. Puteți citi mai multe despre aceștia pe Playtech aici.

Citește și: