Coreea de Nord are o armată perfectă de hackeri, iar Sony este cel mai nou dușman

Coreea de Nord are o armată perfectă de hackeri, iar Sony este cel mai nou dușman

Pentru furtul filmelor Sony vinovat ar fi guvernul din Coreea de Nord, iar elita de hackeri pe care o are e armata care a atacat serverele companiei. Motivul? Un film în care liderul nord-coreean e satirizat.

hacker foto foxbusiness.com

Săptămâna aceasta au apărut informații despre furtul unor filme lansate și nelansate ale Sony alături de informații confidențiale ale companiei. Inițial vinovații ar fi fost hackeri din grupul Guardians of Peace, dar vinovatul real ar fi guvernul din Coreea de Nord. Această țară a investit bani într-un departament denumit Biroul 121, care pregătește experți în atacuri informatice.

Dezertori din Coreea de Nord au oferit informații despre Biroul 121, acolo unde lucrează unii dintre cei mai talentaţi experţi în informatică. Ei au spus că această „legiune“ de hackeri este integrată în Biroul General de Cercetare, o agenţie de spionaj de elită condusă de armată. Guvernul de la Phenian folosește acest grup pentru a-și spiona sau sabota inamicii, conform Reuters, citat de CNET.

Acești hackeri ai statului au un tratament preferențial, la fel și familiile lor, și sunt selectaţi cu atenție. Jang Se-yul este omul care a vorbit despre ce se întâmplă în Coreea de Nord, el fugind în Coreea de Sud în urmă cu șase ani. El susține că Biroul 121 dispune de 1.800 de experţi în atacuri cibernetice şi este considerat elita forţelor militare. „Pentru ei, cea mai puternică armă este Internetul. În Coreea de Nord, este numit Războiul Secret“, a completat Se-yul.

Hackerii din Biroul 121 sunt urmăriți de stat încă din timpul cursurilor Universității de Automatică din Phenian, iar cei aleși sunt aleși dintre cei 100 de studenţi care absolvă anual. Oamenii din Biroul 121 au derulat mai multe atacuri asupra rețelelor din Statele Unite ale Americii. Serverele Sony Pictures Entertainment au fost atacate în urmă cu două săptămâni, iar nord-coreenii sunt văzuți vinovați din cauza filmului The Interview în care Kim Jong-Un e satirizat. Dictatorul l-a numit declaraţie de război. Filmul va avea premiera de Crăciun.

Citește și:
Etichete: