Soldații americani vor beneficia de un costum inspirat de ”Iron Man”

Soldații americani vor beneficia de un costum inspirat de ”Iron Man”
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
12:02 08.10.2015

Soldații din armata americană ar putea primi peste doi ani de zile un nou echipament de luptă.

În prezent, armata americană reprezintă cea mai importantă forță militară la nivel global. Din punct de vedere al cheltuielilor militare, în prezent americanii nu au absolut niciun rival. În anii trecuți, Statele Unite cheltuia până la 20% din totalul bugetului federal pe apărare, cu mult mai mult decât China, singura țară care ar putea reprezenta o amenințare în viitorul apropiat. O mare parte din acești bani, însă, sunt investiți și în cercetare, iar ultima realizare a oamenilor de știință din Statele Unite este un costum denumit TALOS.

TALOS

După cum scrie DigitalTrends, acesta pare a fi inspirat de filmele Iron Man, urmând a oferi avantaje unice purtătorilor. Proiectul TALOS a debutat în urmă cu doi ani de zile, atunci când SOCOM (U.S. Special Operations Command) a început un parteneriat cu DARPA. Inițial, se dorea integrarea unor măsuri de protecție împotriva gloanțelor pe toată suprafață costumului, alături de de sisteme de răcire și încălzirea, un sistem audio 3D și unul pentru controlul ”hemoragiilor și al nivelului de oxigen”.

Una dintre cele mai interesante tehnologii, însă, este armura. Aceasta ar fi fabricată de către MIT (Massachusetts Institute of Technology), fiind implementată în stare lichidă. Atunci când este supusă unui flux electric, însă, aceasta ar urma să devină solidă. Pentru moment, zvonurile menționează o investiție de 80 de milioane de dolari, care ar putea crește cu câteva sute de milioane în viitorul apropiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI