Skype îți traduce automat conversațiile, ca să te înțelegi cu oricine din lumea asta

Skype îți traduce automat conversațiile, ca să te înțelegi cu oricine din lumea asta

Skype revoluționează modul în care comunici cu oamenii din întreaga lume și lansează Skype Translator, programul ce traduce conversația în timp real.

Microsoft a lansat Skype Translator acum aproape un an de zile sub forma unei aplicații de sine stătătoare, construită pentru Windows 8. Acum, compania integrează opțiunea de traducere direct în versiunea desktop a aplicației Skype, devenind astfel disponibilă pentru utilizatorii de Windows 7, Windows 8 și Windows 10.

La momentul lansării vor fi disponibile șase limbi, incluzând engleza, franceza. germana, italiana, mandarina și spaniola. Acum vei putea purta o conversație în oricare dintre acestea fără ca măcar să știi o boabă din limba respectivă.

CITEȘTE ȘI: Cum alegi un televizor perfect pentru nevoile tale

„Visăm de mult ca Skype să distrugă barierele lingvistice și să aproprie oameni din întreaga lume. Cercetătorii, ingineri și alți angajați Microsoft au muncit din greu pentru a transforma în realitate acest vis, și suntem nerăbdători să aducem această tehnologie pe cât mai multe dispozitive”, a declarat un reprezentat din echipa Skype, pentru The Verge.

În decursul săptămânilor ce urmează, Microsoft va lansa o actualizare pentru varianta desktop a aplicației Skype, iar un buton pentru traducere va apărea în fereastra de conversație. Poți activa traducerea atât pentru mesajele vocale, cât și pentru cele scrise. Cele din urmă beneficiază de 50 de limbi în care vor putea fi traduse, așa că iți poți face prieteni din toate colțurile lumii.

CITEȘTE ȘI: Google Translate va funcţiona în timp real şi în alte aplicaţii

Se pare că cei de la Microsoft au înlăturat micile probleme cu care s-a confruntat funcția de traducere, așa că au decis că e timpul ca oricine folosește Skype de pe desktop să se bucure de această opțiune. Deocamdată nu se aude nimic despre apariția traducerii și pe iOS sau Android, dar având în vedere tendința Microsoft de a fi compatibil cu alte platforme, este foarte probabil ca în viitor funcția să fie disponibilă și pe dispozitivele mobile de la Apple sau Android.

Citește și: