Dispozitivele Nexus care vor putea rula Android 6.0 Marshmallow

Dispozitivele Nexus care vor putea rula Android 6.0 Marshmallow

În cadrul aceluiaşi eveniment de lansare pentru Nexus 5X, Nexus 6P şi Pixel C, Google a confirmat câteva detalii legate de distribuţia Android 6.0 Marshmallow.

În cazul în care sunteţi utilizatori de smartphone-uri şi tablete Nexus, vă veți bucura să aflați că în câteva zile veți putea rula noul sistem de operare Android 6.0 Marshmallow. Din păcate, dacă ați amânat de ceva timp achiziția unui telefon sau a unei tablete noi, anunțul oficialilor din Mountain View s-ar putea să vă dezamăgească.

Google testează deja de câteva luni noul Android 6.0 şi era inevitabil ca în cadrul conferinței de pe 29 septembrie să nu avem parte de o dată oficială de lansare. Începând cu 5 octombrie, veţi putea face tranziţia la noul SO. Pentru că Google se ocupă în mod direct de distribuţia software-ului pentru posesorii de aparate Nexus, dacă vă număraţi printre ei, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile până să fiţi notificaţi şi să-l aveţi instalat. Restul producătorilor de terminale cu Android, gen Samsung, HTC, LG, Huawei şi alţii vor amâna propagarea update-ului câteva luni sau, cele mai optimiste cazuri, câteva săptămâni. Dacă intraţi în cea de a doua categorie însă, din experienţă, sfatul meu este să nu fiţi foarte optimişti.

Să începem cu vestea proastă. În mod sigur, dacă vă aflaţi în posesia unui smartphone Nexus 4, a unei tablete Nexus 7 (2012) – prima generaţie sau a unei tablete Nexus 10, nu veţi avea parte de Android 6.0 Marshmallow pe canale oficiale. Google a încetat suportul pentru acele aparate, Android Lollipop fiind ultima versiune de firmware instalabilă pe ele. Ca de fiecare dată, această decizie nu are neapărat legătură cu abilitatea hardware-ului de a rula noul SO ci cu efortul ce ar trebui investit în optimizarea sistemului de operare pentru terminale cu o vechime de trei ani.

În schimb, vestea bună este că posesorii de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 şi Nexus Play îşi vor putea instala fără probleme Android 6.0 Marshmallow începând cu 5 octombrie.

Citește și: