Sharp AQUOS K SHF31 ne aduce aminte că telefoane cu clapetă nu au murit

Sharp AQUOS K SHF31 ne aduce aminte că telefoane cu clapetă nu au murit

Fără promisiuni că ar putea apărea şi în această parte a oceanului, cei de la Sharp au anunţat zilele trecute un nou telefon cu clapetă, K SHF31.

În urmă cu vreo 10 ani, telefoanele cu clapetă erau omniprezente. Erau mici, aveau un farmec aparte şi te făceau să te simţi special pentru că le puteai deschide instant cu o singură mână. Apariţia primului iPhone a avut un loc important în scăderea interesului pentru acel tip de aparate, dar acestea ar putea reveni din nou la modă.

Sharp AQUOS K SHF31 este un smartphone cu clapetă pentru noua generaţie ce va fi disponibil pentru achiziţie începând de azi prin operatorul japonez . Acesta nu incorporează două ecrane, precum gadgeturile din aceeaşi gamă anunţate recent de Samsung, ci se rezumă la un singur display de 3,4 inci cu o rezoluţie nativă de 900 x 540 pixeli. Configuraţia sa internă include un procesor quad core la 1,2GHz ajutat de 1GB RAM şi o memorie internă de 8GB.  Nu lipseşte posibilitatea extinderii spaţiului de stocare prin carduri microSDHC. Are o singură cameră de 13 megapixeli, iar bateria de 1410 mAh ar trebui să fie suficientă pentru a vă ţine departe de priză pe parcursul unei zile. Ca dimensiuni, se încadrează în 51 x 113 x 16,9 milimetri. Vine preinstalat cu Android 4.4 KitKat personalizat de Sharp.

La capitolul bonusuri intră un touchpad ce promite să funcţioneze similar ca un trackpad de laptop şi un senzor infraroşu pentru a vă controla dispozitivele compatibile din casă. Este rezistent la apă, dar nu ştim încă dacă această abilitate este în conformitate cu un standard universal valabil. Având în vedere parteneriatul exclusiv dintre Sharp şi KDDI nu este exclus să se comercializeze blocat în reţea.

Citește și: