Teama de moarte a clasicilor: Swatch ar pregăti un ceas inteligent

Teama de moarte a clasicilor: Swatch ar pregăti un ceas inteligent

Se pare că Swatch adună în secret un număr imens de patente, peste 173, care toate au legătură cu tehnologii prezente în smartwatch-urile din ziua de azi. Acest fapt înseamnă doar două lucruri: fie Swatch se pregătește să producă un smartwatch propriu, fie intenționează să vândă licența acestora pe bani grei.

Deși Swatch a promis că intră pe piața smartwatch-urilor în acest an cu un produs special, rezultatul a fost dezamăgitor. Swatch Bellamy e un ceas cât se poate de normal cu un NFC lipit sub el. Totuși, compania elvețiană are în posesie o comoară impresionantă de patente care, momentan, par nefolosite. Cum nu se știe nimic de vreun viitor smartwatch de la Swatch, numărul de patente indică un interes în această direcție într-un viitor apropiat ori, o dorință de a le vinde licențele pentru profit.

Nick Hayek, CEO-ul Swatch nu s-a reținut în a-și arăta disprețul pentru noua generație de ceasuri ”deștepte”, rămânând un reprezentant de vază printre iubitorii de ceasornicărie clasică elvețiană. Chiar și așa, patentele sale îl contrazic. De exmplu, smartwatchul de lux al celor de la TAG Heuer are un mare succes pe piața ceasurilor exclusivite însă, compania se pare că nu deține niciun patent în această privință, toate piesele interne luându-le de la Intel.

În schimb ARM, Microsoft și Intel fac bani frumoși vânzând patente altor companii interesate, ne-dorind, în acest fel să producă un ceas propriu foarte curând. Nu e exclus astfel ca Swatch să meargă în această direcție de asemenea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: