Se pregăteşte oare BlackBerry să treacă la Android?

Se pregăteşte oare BlackBerry să treacă la Android?

Cei de la Reuters au informaţii serioase cum că până la sfârşitul acestui an ar trebui să vedem preinstalat cu Android.

Unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa dispozitivelor mobile, care nu apelase până în acest moment la Android pentru smartphone-urile sale, s-ar putea să se răzgândească.

Contrar tuturor aşteptărilor, editorii Reuters au pretins într-un editorial zilele trecute că este doar o chestiune de timp până când canadienii vor lansa un terminal cu platforma Google. Mai multe decât atât, interesul în Android este atât de real, încât ar trebui ca până la finele acestui an un ipotetic telefon BlackBerry, cu sistemul de operare creat în Mountain View, ar trebui să se comercializeze deja. Acesta ar fi un gadget glisant care s-ar putea să fi fost prezentat deja unui public restrâns la MWC în urmă cu câteva luni.

Dacă vă faceţi griji că un astfel de anunţ preconizează sfârşitul vieţii platformei BlackBerry 10, vă înşelaţi. Este la care gigantul canadian ar apela pentru a ieşi dintr-o lungă perioadă de criză economică. Al doilea experiment ar fi reprezentat de BES12, o platformă de management securizat al dispozitivelor BlackBerry, Android, iOS şi Windows Phone ce ar urma să fie disponibilă în viitorul apropiat.

În principiu, merită să percepeţi aceste informaţii cu o anumită reticenţă până vor fi confirmate de un oficial Google sau BlackBerry. În altă ordine de idei, cei de la BlackBerry rareori se înşeală.

Citește și: