Se pare că ne-am apucat cu toţii de streaming, iar consecinţele sunt evidente

Se pare că ne-am apucat cu toţii de streaming, iar consecinţele sunt evidente

Dacă vă aflaţi printre cei abonaţi la un serviciu de sau contracost, nu sunteţi singuri. Acesta este un trend global ce ia amploare în fiecare an.

Pasiunea pentru achiziţia de muzică se pare că este în continuă scădere, în cazul în care nu eraţi convinşi deja de această realitate. Un nou studiu al celor de la Nielsen confirmă faptul că din ce în ce mai puţini dintre noi optează pentru cumpărarea de CD-uri audio sau muzică în format digital. Acum, cei mai mulţi dintre noi au devenit adepţii unor servicii de streaming audio sau video.

Este adevărat că iTunes a revoluţionat în urmă cu câţiva ani achiziţiile de muzică, dar până şi Apple şi-a dat seama în 2015 că obiceiurile noastre pentru consumul de muzică s-au schimbat radical în comparaţie cu acum un deceniu. Această realitate a fost confirmată şi de cel mai recent studiu al celor de la Nielsen.

În ultimul an, numărul celor care folosesc o soluţie de streaming pentru a-şi potoli setea de muzică s-a dublat. Dacă ar fi să asociem o cifră acestei statistici, aveţi în vedere că peste 135 de miliarde de melodii şi clipuri video au fost redate online în ultimele 12 luni. În contextul în care această valoare ia în calcul doar internauţii din Statele Unite ale Americii, este evident că la nivel global respectiva valoare este mult mai mare decât atât.

De partea cealaltă a baricadei, achiziţiile de muzică în format digital au scăzut cu 10,4 procente în aceeaşi perioadă. Doar 531,5 milioane de melodii au fost cumpărate. În ceea ce priveşte albumele în format digital sau pe CD, acestea au fost achiziţionate cu 4 procente mai puţin, până la 116 milioane de unităţi. ,,În mod evident, partea referitoare la streaming este o ştire foarte bună, când ai în vedere o creştere de aproape 100%… fără jucător noi în piaţă.” Această afirmaţie a lui Dave Bakula, vicepreşedinte al Nielsen Entertainment nu ia în calcul şi lansarea noului serviciu de streaming deoarece a venit după publicarea studiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: