01 feb. 2015 | 09:25

Samsung Xcover 3, un nou smartphone pe care îl poți da de pământ

ACTUALITATE
Samsung Xcover 3, un nou smartphone pe care îl poți da de pământ

Continuând o serie de aparate începută în urmă cu câţiva ani, sud coreenii se pregătesc să anunţe al treilea smartphone .

Aproape în fiecare săptămână, aflăm detalii despre un nou telefon Samsung Galaxy. Deoarece respectivul brand s-a diluat semnificativ şi nu mai are nici o legătură cu performanţa implicită a primelor aparate Galaxy S, e bine de ştiut că sud coreenii mai ascund şi alte câteva branduri sub centură pe care ocazional le scot de la naftalină.

De această dată este vorba de un nou membru al seriei Xcover. În trecut, au mai fost lansate două smartphone-uri sub acest nume, dintre care , cel mai recent dintre ele, a ajuns la primii utilizatori în urmă cu aproximativ doi ani, în ianuarie 2013. Dacă nu era evident din designul destul de agresiv al gadgetului din imaginea de mai sus, aceste modele se mândresc cu o rezistenţă sporită la şocuri, temperaturi extreme şi interacţiune cu apă.

Galaxy Xcover 3, cu toate că nu are o dată exactă de lansare, ar trebui să înceapă să fie comercializat în câteva săptămâni sub numele de cod SM-G388F. Ca de obicei, în cazul acestor creaţii andurante, Xcover 3 nu participă la războiul specificaţiilor. Este construit în jurul unui display de 4,8 inci cu o rezoluţie infimă de 800 x 480 pixeli. La interior ascunde un SoC quad core pe arhitectură Cortex A53 al celor de la Marvel cu numele de Armada PXA 1908. La acesta se mai adaugă 1GB de memorie RAM şi o memorie internă de 8GB. Cele două camere, de pe ambele părţi ale noului smartphone, vor fi de 5 megapixeli, respectiv 2 megapixeli pentru selfie-uri.

Sistemul de operare preinstalat pe Samsung Xcover 3 va fi Android 4.4 KitKat şi ar trebui să fie lansat oficial în câteva săptămâni la un preţ încă necunoscut.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele