Samsung vrea să îți vândă telefoane în rate, exact ca Apple

Samsung vrea să îți vândă telefoane în rate, exact ca Apple

Potrivit unor surse, Samsung dorește să „împrumute” încă o carte de joc din pachetul celor de la Apple. Gigantul Sud-Coreean plănuiește să introducă un program care le va permite doritorilor de telefoane de top de la Samsung să le poată achiziționa în rate.

Acest program a fost introdus inițial de cei de la Apple, pentru piața din Statele Unite. Un director din industrie a declarat pentru Forbes că Samsung intenționează să adopte exact aceeași strategie. „Programul de leasing ar trebui să se lanseze în săptămânile ce urmează, sau chiar mai curând”, a declarat sursa. Samsung a preferat să nu accepte cererea de a comenta pe baza subiectului.

Zvonurile apar la mai puțin de două săptămâni după ce Apple a lansat un program prin care clienții pot cumpăra un iPhone 6S și iPhone 6S Plus, fără să apeleze la serviciile unei companii telefonice. Programul le va permite să-și actualizeze iPhone-ul anual, prin plata unei sume lunare.

Apple le va oferi în continuare iPhone-uri clienților de modă veche, care optează pentru un contract de doi ani, posibilitatea de a încheia un contract cu o companie telefonică, dar aceasta este pentru prima dată când gigantul tehnologiei din Cupertino le oferă clienților un program prin care aceștia să-ți actualizeze dispozitivul.

Programele de leasing din partea companiilor constructoare de smartphone-uri vin în urma deciziei luate de companiile telefonice, care renunță ușor la contractele pe doi ani, pentru care plătești pentru telefon, pe lângă abonamentul lunar, și preferă să ceară prețul integral pentru dispozitiv. Compania T-Mobile a fost prima care a renunțat la contractele pe doi ani, în Statele Unite, acum  câțiva ani. Verizon a anunțat recent că va urma aceeași strategie.

Citește și:
Etichete: