Samsung are prea multe telefoane: uită și de cele cu funcții „revoluționare”

Samsung are prea multe telefoane: uită și de cele cu funcții „revoluționare”
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
12:12 24.07.2015

Coreenii de la Samsung au fost primii care au introdus pe piață un telefon capabil să filmeze la rezoluție HD.

În urmă cu câteva ore, cei de la Samsung menționau la finalul unei postări pe blogul oficial al companiei că Samsung Galaxy S a fost primul telefon capabil de a filma la rezoluție HD. Cu toate acestea, după cum scrie publicația PhoneArena, Samsung pare a fi uitat de un dispozitiv chiar mai vechi decât acesta. Anunțat în luna februarie a anului 2009, Samsung Omnia HD nu era rula Android, ci Symbian, un sistem de operare pe care, din păcate, nu îl mai găsim în prezent.

De fapt, capacitatea de a înregistra materiale video la rezoluție 720p la 24 fps a fost una dintre cele mai important calități ale telefonului la acel moment. Senzorul principal avea 8 megapixeli, stabilizare digitală a imaginii și flash LED. Lista de specificații era completată de un ecran AMOLED de 3,7 inci cu o rezoluție de 640 x 360 de pixeli, un procesor TI OMAP cu un singur nucleu de 600MHz, 256MB RAM și 8GB sau 16GB pentru stocarea internă a datelor, în funcție de varianta pe care o alegeați.

În prezent, video-urile HD nu mai sunt ceva special, majoritatea telefoanelor fiind capabile să înregistreze la rezoluție 4K. Startul a fost dat în anul 2013, de către cei de la Acer, odată cu lansarea modelului Liquid S2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI