Să zbori cu drona, asta înseamnă să fii pilot

Te uiți la dronă cum zboară și parcă ți-ai dori să poți zbura și tu cu ea. Ar fi ca propria ta caleașcă zburătoare. Iar dacă nu ai bani de un elicopter, și nici pe departe de un avion privat, drona ar putea fi o soluție.

Un inventator britanic s-a gândit că ar putea să adune puterea a mii de drone și să le folosească pe post de aparat zburător personal. Și chiar a făcut-o, cu ajutorul a doar 54 de elice.

Acesta a creat o dronă de tip Swarm, cunoscută deja ca fiind o superdornă, deoarece arată ca o armată de minidrone, puse unele lângă celelalte pentru a crea o mare mașină zburătoare. În mijloc este scaunul pilotului de unde poate controla dispozitivul.

Greutatea la decolare pentru Swarm, cu o persoană la bord, este de 148 kilograme. Aceasta este alimentată de baterii care sunt distribuite în jurul dispozitivului, lângă fiecare ellice, și poate zbura în jur de 10 minute.

Este un moment prielnic să spunem că acesta este un proiect destul de periculos și că nu ar trebui să încerci asta acasă. În plus, ai avea nevoie de aprobarea Organizației Naționale a Reglementărilor Aeronautice. Chiar dacă ai primi aprobarea, există șanse mari să cazi din cer. N-ar fi prea plăcut, așa că mai bine lasă-i pe alții să riște.

Ștefan Neculai
11:27 02.09.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video