România, cel mai înfricoșător loc pe care îl poți explora prin Street View

România, cel mai înfricoșător loc pe care îl poți explora prin Street View

O publicație din Statele Unite a alcătuit un top cu cele mai înfricoșătoare locuri pe care le poți vizita prin intermediul aplicației Street View de la Google, iar România se află în vârful clasamentului.

Halloween-ul este la câteva ore depărtare, iar cu ocazia acestuia, cele mai înfricoșătoare lucruri ies la suprafață. Deși la noi în țară sărbătoarea nu are o tradiție bogată, se pare că suntem mai implicați în celebrarea acesteia decât ne-am fi așteptat. Cei de la Business Insider au publicat un articol în care recomandă cele mai înspăimântătoare locuri pe care le poți vizita prin Street View, iar pe primul loc se află celebrul castel de la Bran.

Cunoscut drept Casa lui Dracula, Castelul Bran este o atracție turistică pentru pasionații filmelor de groază din întreaga lume. Inițial construit drept o fortăreață, în anul 1212, acesta a fost folosit de Vlad Țepeș ca punct de plecare pentru incursiunile sale în Transilvania. Acesta a devenit cunoscut în toată lumea datorită legendei lui Dracula, personaj asociat cu Vlad Țepeș, care era cunoscut pentru cruzimea sa și modul prin care îți omora inamicii. Pornind de la aceste fapte, Bram Stoker a scris un roman despre Dracula, un vampir însetat de sânge, care a pus Castelul Bran pe harta mondială, turiști din întreaga lume venind în căutarea monstrului.

Profitând de popularitatea de care se bucură, în fiecare an se organizează petreceri de Halloween, găzduite, evident, de Contele Dracula. Turiștii se declară a fi mai mult decât încântați de atmosferă, spunând că se simt foarte aproape de legendarul vampir, iar că între zidurile castelului este prezentă o atmosferă mistică, care îți dă fiori.

Citește și: