Robotul „cu suflet” costă mai puțin decât te-ai fi așteptat

Robotul „cu suflet” costă mai puțin decât te-ai fi așteptat

Într-o lume în care oamenii se tem de roboți, japonezii au inventat unul care poate să citească emoţiile oamenilor şi să le răspundă corespunzător.

Pepper a fost creat pentru SoftBank, gigantul lumii telecom din Japonia şi de Aldebaran, o companie de robotică din Franţa. Pepper are 120 de centimetri înălţime, o tabletă montată pe piept și o voce asemănătoare cu cea a unui copil. În principiu, Pepper poate vorbi despre orice, inclusiv vreme, fluctuaţii bursiere şi altele. Mai mult decât atât, e interactiv, face contact vizual şi simte omul.

Potrivit CEO-ului SoftBank, Masayoshi Son, Pepper e primul robot care poate citi emoţiile oamenilor. El adaugă o nouă dimensiune conceptului de robot humanoid. Practic, Pepper ştie să reacţioneze în faţa oamenilor, face glume, dansează şi cântă rap. De asemenea, analizează expresiile faciale, tonul vocii umane şi gesturile noastre, iar apoi reacţionează automat, folosindu-se de algoritmi.

Are mai mult de 20 de motoare și brațe articulate, ceea ce îl face capabil de un limbaj corporal asemănător celui uman. Totuși, nu a fost creat pentru sarcini ce implică forță fizică. Masayoshi crede că abilitatea de a „înțelege” emoțiile umane valorează mai mult și l-ar putea face foarte util în casele oamenilor, potrivit Bloomberg.

Acesta va fi disponibil în 1.000 de unități pentru consumatori începând cu data de 20 iunie, la prețul de 1.600 de dolari, considerabil mai puțin decât se estima inițial. De asemenea, va veni cu mai mult de 100 de aplicații disponibile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: