Robotul care vorbește cu tine și imită expresii faciale

Robotul care vorbește cu tine și imită expresii faciale

În Hong Kong, la Global Sources Electronics Fair, o companie a prezentat ceea ce mulți consideră a fi cel mai reușit robot umanoid de până acum.

Hong Kong, una dintre cele mai dezvoltate regiuni din China, a fost gazda evenimentului denumit Global Sources Electronics Fair. În cadrul acestuia, pe lângă numeroasele tehnologii interesante prezentate, a fost prezent și Han, cel mai nou robot umanoid creat de compania Hanson Robotics. În stilul caracteristic companiei, Han este dotat cu piele Frubber (o combinare a cuvintelor ”flesh” și ”rubber”).

Mai mult decât atât, Han poate purta o conversație și poate imita expresiile faciale ale unui om, lucru care este impresionant și ciudat în același timp. Dotat cu software pentru recunoașterea formelor și cu diverse camere în ochii și în piept, Han poate identifica cu mare ușurință ochii persoanei din fața sa. În acest fel, poate menține contactul vizual și poate recunoaște expresiile faciale ale interlocutorului său pentru a răspunde cu propriile sale expresii.

După cum scrie și CNET, acestea sunt posibile datorită implementării a 40 de motoare mici sub piele care ajustează forma acesteia pentru a crea expresiile. Coversațiile cu Han nu sunt exact cele mai interesante, iar multe dintre replicile date de acesta nu sunt răspunsuri directe la întrebări. Chiar și așa, Han este unul dintre cei mai reușiți roboți umanoizi din prezent.

Citește și: