Robotul care „mănâncă” alge și le transformă în electricitate

Robotul care

Se pare că simpaticul Wall-E are competiție serioasă. Micul robot despre care vorbim în acest articol are o funcție neobișnuită: mănâncă alge, pe care le transformă apoi în curent electric.

“Row-bot” a fost creat de o echipă de la Universitatea Bristol și prezentat la Conferința despre Roboți Inteligenți și Sisteme din Hamburg. Ideea a fost să creeze un dispozitiv care să convertească algele în energie electrică. De asemenea, roboțelul poate pluti pe apă cu ajutorul unor vâsle mici, alimentate de MFC (combustibil celular microbial).

Acest tip de combustibil conține o colonie de bacterii electrogenice, care atunci când intră în contact cu algele, le digeră și generează dioxid de carbon. Apoi, substanța, împreună cu electroni și protoni, produce încărcare electrică, scriu cei de la IFL Science.

Row-bot

Roboțelul reprezintă prima aplicație practică a unei mașinării alimentate de MFC. Mai mult decât atât, poate genera mai multă energie decât cea necesară alimentării, funcționând precum o priză miniaturală pe bază de plante. Dacă ne raportăm la viitor, i-am putea găsi multe aplicații interesante, mai ales în ceea ce privește dezvoltarea formelor de energie alternativă și chiar și curățarea mediului.

Etichete: