Roboţii au devenit mai rapizi la scris ştiri, deşi mai au de învăţat

Roboţii au devenit mai rapizi la scris ştiri, deşi mai au de învăţat

Un nou test de redactare a unor texte a demonstrat că este doar o chestiune de timp până vom fi înlocuiţi de .

Se cochetează de mult timp cu redactori, capabili să sintetizeze un volum stufos de informaţii într-n format cât mai digerabil într-un timp cât se poate de scurt. Deşi s-a demonstrat şi în trecut cum un software pe un computer, în condiţiile potrivite, face o treabă foarte bună la aceste activităţi, testul comparativ de acum câteva zile reprezintă o veste şi mai îngrijorătoare pentru cei care activează în acest domeniu.

Cei de la NPR au pus ,,faţă în faţă” un redactor cu experienţă şi generatorul de ştiri Automated Insights WordSmith. Testul a constat în sintetizarea unui raport financiar trimestrial într-un timp cât mai scurt, cu un rezultat cât mai uşor de ,,digerat”. WordSmith a executat sarcina în doar 2 minute, în timp ce omul a fost semnificativ mai lent cu 7 minute. Partea bună, dacă o putem numi aşa, este că robotul a creat un text plat, lipsit de expresii interesante şi formulări prietenoase.

În realitate, acest test a demonstrat că e doar o chestiune de timp până când software-ul din spatele WordSmith v-a fi perfecţionat suficient pentru a se adapta oricărui stil de scris. În definitiv, la câte meserii au reuşit creaţiile robotice să înlocuiască oameni pe întregul mapamond, era doar o chestiune de timp până când meseria de redactor avea acelaşi deznodământ.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: