Spital scotian, angajez roboti!

Spital scotian, angajez roboti!

Da, stiu, ne plac stirile cu roboti, insa nu o putea ocoli (nici) pe aceasta. O armata de roboti va popula subsolurile spitalului scotian Forth Valley Royal in scop utilitar. Robotii vor inlocui oamenii la treburi precum servirea mesei, curatarea camerelor si a lenjeriei pacientilor, strangerea deseurilor clinice, dar si distribuirea medicamentelor.

„Planul va permite sistemelor mecanice sa se ocupe de livrarea alimentelor, a echipamentelor, a lenjeriei, astfel incat personalul nostru auxiliar sa isi poata ajuta colegii in clinica pentru a raspunde mai eficient nevoilor pacientilor. In plus, va exista astfel un mai bun control al infectiilor”, a spus Christopher Hyman, director executiv al firmei furnizoare Serco Group.

Personalul spitalului va folosi PDA-uri pentru a aduna robotii, care vor veni cu lifturile de serviciu, vor indeplini sarcina si apoi vor disparea. Miscarea lor se va baza pe un sistem de laser cu trasee prestabilite si vor avea computere incorporate care vor “spune” usilor sa se deschida si senzori pentru a evita obstacolele.

Un avantaj major al folosirii robotilor, spun cei de la Forth Valley, va fi distribuirea unor echipe diferite pentru sarcini “curate” si “murdare”, minimizand riscul infectarii. Vor fi chiar lifturi si coridoare diferite pentru cele doua echipe.

„In mod traditional, ambele tipuri de sarcini sunt indeplinite de aceeasi persoana”, afirma asistenta Lesley Shepherd. “Acum vor fi roboti care se vor ocupa de strangerea lenjeriei murdare si adunarea deseurilor si roboti care vor asigura servirea mesei si curatarea lenjeriei.”

Managerii spun ca robotii nu vor inlocui oamenii, ci ii vor elibera de sarcinii pentru a putea petrece mai mult timp cu pacientii. Pe de alta parte, cel putin un om va fi in in standby, in cazul in care unul dintre roboti ar avea nevoie de reparatii.

Momentan, robotii se afla intr-un stadiu de testare pana la deschiderea, luna august, a spitalului. Forth Valley Royal Hospital costa 300 de milioane de lire sterline si va fi primul ansamblu clinic din Regatul Unit care va folosi roboti.

Iata si un plan de organizare a spitalului. Mi s-a parut interesant pentru a ne face cat de cat o idee despre ce industrie fantastica exista acolo, fata de Romania, unde avem spitale inundate si medici care duc lipsa si de manusi chirurgicale – in curand vor admistra si medicamente refolosibile…


Sursa: Tgdaily

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: