Renunțați la Facebook și veți fi mai fericiți

Renunțați la Facebook și veți fi mai fericiți

Ar trebui să nu fie chiar atât de simplu, dar un studiu confirmă cât de fericit poți să devii dacă renunți la Facebook, chiar și pe perioade scurte.

Dependența de rețele sociale a explodat în ultimii ani și se manifestă printr-un număr semnificativ de ore petrecut în fața unui ecran de mobil. În teorie, scrolling-ul la infinit printr-un flux de date provenit de la prieteni, ar trebui să te facă mai fericit. În practică însă, un nou studiu realizat de Happines Research Institute ne confirmă că nu este deloc așa. Mai mult decât atât, acțiunea de renunțare la Facebook s-a dovedit a fi un impuls mult mai solid pentru a redobândi un grad semnificativ de entuziasm și bucurie.

În acest studiu au fost implicați 1095 de utilizatori de Facebook. Jumătate dintre participanți au fost rugați să renunțe la Facebook pentru o săptămână, în timp ce cealaltă jumătate a continuat să acceseze zilnic rețeaua socială. La final, participanții au fost rugați să completeze un chestionar. Atitudinea generală a fost unanimă. Cei care au renunțat la Facebook s-au clasificat ca fiind mai satisfăcuți de propria viață și mai fericiți.

Ca observații obiective, cei care nu am mai petrecut timp pe Facebook au fost văzuți ca fiind mai entuziasmați, mai puțin nervoși și mai puțin stresați. Activitățile sociale din lumea reală au sporit semnificativ. Încercând să găsească un motiv pentru această discrepanță evidentă, realizatorii studiului au concluzionat rapid că problema ține de modul în care Facebook scoate în evidență doar părțile bune ale vieții oamenilor. Prin această practică, majoritatea celor care stau pe Facbeook se concentrează mai mult pe ceea ce nu au ei și au alții, vizavi de ceea ce au. Urmarea acestui fenomen constă în dobândirea unui grad semnificativ de nefericire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: