Doar președintele Obama mai lipsea de pe Facebook

Doar președintele Obama mai lipsea de pe Facebook

Din cei peste 1,5 miliarde de utilizatori ai Facebook, lipsea președintele SUA Barrack Obama, iar acum s-a remediat situația.

În urmă cu aproximativ o săptămână, cei de la Facebook au publicat un set de cifre impresionante legate de popularitatea platformei. La această oră, aproape zilnic, un miliard de persoane intră pe Facebook, iar la sfârșitul lunii septembrie, numărul total de conturi unice asociate platformei a fost de 1,55 miliarde. Din această statistică remarcabilă lipsea însă un cont oficial al celui de al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

În urmă cu mai puțin de 24 de ore, Barrack Obama și-a făcut simțită prezența pe Facebook. Aceasta este prima pagină individuală a președintelui SUA, deși în trecut au existat multe pagini publice de campanie ce aveau în spate echipe numeroase de oameni. Nu spune nimeni că noua pagină nu are o echip de persoane responsabile de managementul de conținut. Important este că acestă pagină este doar a respectivei personalități și, în mai puțin de 24 de ore, a strâns peste 500.000 de Like-uri.

Decizia ca președintele să intre pe Facebook sosește la aproximativ 6 luni după ce și-a făcut și un cont de Twitter. Prima sa postare pe rețeaua socială este un scurt clip în care vorbește de o plimbare prin curtea din spatele Casei Albe. În descrierea paginii, Obama a ținut să menționeze că aceasta va fi o platformă doar pentru gândurile sale, direct de la el, iar la această listă se vor adăuga ocazional și câteva postări de diverstisment.

Președintele Obama se pregătește să încheie al doilea mandat de președinte, acesta fiind un moment propice pentru întărirea prezenței online a gigantului. În definitiv, el va rămâne în continuare în lumina reflectoarelor mulți ani de acum înainte și e bine să știm direct de la el prin ce trece.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: