Regizorul The Martian explică de ce crede în extratereştri

Regizorul The Martian explică de ce crede în extratereştri

Ridley Scott este cel care a regizat poate cel mai înfricoşător film cu extratereştri din toate timpurile, clasicul SF Alien din 1979. Dar faptul că unul dintre cele mai populare filme ale sale se învârte în jurul acestei controverse e o confirmare că regizorul de 77 de ani crede în existenţa altor forme de viaţă în Univers?

Cel mai nou film al său, The Martian, care se anunţă unul dintre cele mai bune SF-uri ale secolului XXI, nu implică viaţă extraterestră, dar dată fiind sincronizarea mai mult decât oportună cu descoperirea apei pe Marte, era firesc să apară semne de întrebare. Într-un interviu acordat celor de la Yahoo!, regizorul a declarat următoarele:

„Dacă iei Soarele drept centrul acestei galaxii, în raza în care Pământul se află în raport cu el, mai există milioane de alte planete, în aceeaşi poziţie. Prin urmare, e logic, dacă şi alte planete se bazează pe un Soare ca principală sursă necesară supravieţuirii şi evoluţiei, mai sunt şi mii, dacă nu milioane de alte planete asemănătoare Terrei. Diferite din multe puncte de vedere, dar evoluţia altor fiinţe e o consecinţă logică”.

Ridley Scott nu e Mudler, aşa că nu crede într-o teorie a conspiraţiei, potrivit căreia extratereştrii ne vizitează des, dar guvernul ţine asta secret. Explicaţia sa indică o abordare logică şi raţională a Universului, bazată pe matematică. Într-un Univers presupus infinit, e imposibil să nu existe măcar o altă planetă capabilă să susţină viaţă.

Matt Damon pare cel mai sceptic în legătură cu acest subiect. Alţi membri ai echipei, printre care Jessica Chastain, Michael Pena, Chiwetel Ejiofor şi Jeff Daniels par destul de convinşi că Scott are dreptate, deşi nu au oferit argumente la fel de profunde.

Chiar dacă nu există forme de viaţă extraterestră în The Martian, Ridley Scott nu a renunţat la subiect, drept dovadă lucrează la continuarea lui Prometheus, care se numeşte Alien: Paradise Lost. Nu cunoaştem încă detalii, dar filmul va explora, fără îndoială, idei cel puţin la fel de mari precum predecesorul.

 

Citește și: