31 iul. 2015 | 17:30

”Regele pirateriei” s-a răzgândit: nu mai are încredere în Mega

ACTUALITATE
”Regele pirateriei” s-a răzgândit: nu mai are încredere în Mega

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri  susținută de curând, Kim Dotcom a afirmat că nu mai are încredere în serviciile oferite de Mega, serviciu lansat cu un mare show în 2013.

În urmă cu doi ani de zile, Kim Schmitz, cunoscut drept Kim Dotcom, punea bazele site-ului Mega. În doar o oră, 100.000 de oameni și-au făcut cont atunci. „Nu am mai văzut nimic asemănător până acum. Am făcut un pic de PR şi am primit un pic de atenţie, dar nu mă aşteptam la succesul acesta“, a spus Dotcom. Încă din start, site-ul a oferit 50GB spațiu de stocare, iar în timp a lansat aplicații pentru Android, iOS și Windows Phone. Au fost și cazuri în care website-ul a fost acuzat de piraterie, dar era printr-un alt site care nu ținea de Dotcom.

Din 2013, însă, acesta nu mai este implicat în afacerile site-ului, datorită problemelor de natură legală, iar de curând, a luat parte la o sesiune de Q&A pe Slashdot. În cadrul acesteia, Dotcom a menționat încă o dată că nu este implicat în afacerile companiei nici în calitate de manager, nici în calitate de acționar. De asemenea, acesta susține că Mega s-ar afla în prezent sub controlul autorităților. ”Din cauza acestui lucru și a altor probleme confidențiale, nu mai am încrederea în Mega. Nu cred că datele voastre sunt în siguranță pe Mega”.

Cu toate acestea, Germanul nu renunță, iar conform site-ului The Next Web, acesta are de gând să deschidă încă un rival pentru Mega și ia în considerare implementarea unui model similar Wikipedia. După cum era de așteptat, site-ul Mega a negat în mod oficial afirmațiile acestuia, afirmând că autoritățile nu s-au implicat în vreun fel în afacerile site-ului.