Recordurile surprinzătoare depășite de Star Wars The Force Awakens

Recordurile surprinzătoare depășite de Star Wars The Force Awakens
07:01 21.12.2015

În cazul în care nu ați trăit într-un vârf de munte, complet izolați, în ultimul an, sigur ați auzit de noul Star Wars The Force Awakens.

După o lungă pauză, universul Star Wars a ajuns din nou pe marile ecrane, deși George Lucas, creatorul primelor șase părți nu a mai fost responsabil de scenariu și regie. În orice caz, filmul este unul surprinzător de spectaculos, și foarte multe persoane s-au îngrămădit să-l vadă în primele zile de disponibilitate. Din acest motiv, cum era de așteptat, au fost depășite și câteva recorduri.

În cazul în care cineva a pus sub semnul întrebării luciditatea celor de la Disney când au cumpărat cu 4 miliarde de dolari licența pentru Star Wars, acum se pot liniști. Primele încasări pentru Star Wars The Force Awakens confirmă faptul că cei de la Disney nu vor avea nici un fel de probleme în a-și recupera investiția în următorii ani.

În primul rând, avem un record în Statele Unite pentru cel mai profitabil weekend pentru un film, cu o estimare de 238 de milioane de dolari. Recordul anterior a fost stabilit în această vară de Jurassic World cu ,,doar” 208.8 milioane de dolari. Star Wars The Force Awakens a depășit recordul pentru cele mai mari încasări într-o singură zi – 120,5 milioane de dolari și cea mai profitabilă avanpremieră, joi, cu 57 milioane de dolari. Același film se mândrește cu titlul de cel mai profitabil debut în decembrie și multiple recorduri legate de IMAX. La nivel global, se estimează ca în primele cinci zile The Force Awakens să genereze 517 milioane de dolari.

Valorile de mai sus sunt doar pentru Statele Unite, dar nici în Europa nu a dezamăgit filmul lui J.J.Abrams, înregistrând cele mai profitabile weekend-uri din toate timpurile în Australia – 18,9 milioane, Germania – 27,3 milioane, Rusia – 12,3 milioane și Angla – 48,9 milioane.

Având în vedere planurile Disney de a aduce un nou film Star Wars în fiecare an pe marile ecran, rămâne să vedem acum cât de profitabile vor fi următoarele iterații ale aceleeași rețete.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI