28 mai 2015 | 17:25

Realitatea virtuală cu Oculus Rift în confortul casei tale va fi mai scumpă decât ți-ai fi dorit

ACTUALITATE
Realitatea virtuală cu Oculus Rift în confortul casei tale va fi mai scumpă decât ți-ai fi dorit

Cu mai bine de jumătate de an până la lansarea oficială a versiunii comerciale a kitului Oculus Rift aflăm tot mai multe

Realitatea virtuală ar putea fi cea mai atrăgătoare experienţă a secolului 21 pe care o puteţi trăi în confortul căminului. În acelaşi timp, s-ar putea să fie una dintre cele mai scumpe. Dacă în cazul redării de conţinut 3D investiţia semnificativă era într-un monitor compatibil cu acest tip de conţinut, din păcate mult mai mult.

Brendan Iribe, CEO-ul Oculus, în cadrul unei conferinţe Re/code, a dezvăluit zilele trecute mai multe detalii despre costurile asociate unei experienţe de realitate virtuală acasă. În total, în principiu, ar trebui să vorbim de un cost total de 1500 de dolari, valoare ce ar cuprinde atât sistemul desktop necesar cu o configuraţie hardware performantă, cât şi un kit Oculus Rift. În continuare nu a fost menţionat un cost separat doar pentru popularul set de realitate virtuală. ,,Ne gândim la un preţ all-in, dacă trebuie să ieşiţi din casă, să mergeţi să vă cumpăraţi un nou computer şi un Rift… cel mai mult ar trebui să gravitaţi în jurul cifrei de 1.500 de dolari.

La începutul lunii mai, arhitectul şef Oculus a ţinut să menţioneze că, deşi aceste valori financiare sună destul de extravagant, o configuraţie hardware achiziţionată acum după specificaţiile companiei va fi suficientă pe întreaga perioadă a ciclului de viaţă a aparatului, timp în care şi cei 1.500 de dolari se vor transforma probabil în 1.000 sau chiar mai jos.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele