Războiul asistenților personali: Siri vs Google Now vs Cortana

Războiul asistenților personali: Siri vs Google Now vs Cortana

Cel puțin în România, numărul celor care folosesc un asistent virtual este mic, dar e bine să știți care este mai bun dintre Siri, Google Now sau Cortana.

Sistemele de operare importante de pe mapamond pentru mobile includ deja de câțiva ani un asistent virtual. Pe acest principiu, aveți Siri pe iOS, Google Now pe Android și Cortana pe Windows Phone. La fel ca în cazul persoanelor fizice care se ascund în spatele unui birou pentru a vă ajuta, trebuie însă să aveți în vedere două lucruri, nimeni nu e perfect și de fiecare dată va exista cineva mai bun decât altcineva. 

Pornind de la premisa detaliată mai sus, cei de la Experts Exchange au fost curioși ce asistent virtual poate fi clasificat ca fiind mai de încredere. Răspunsul simplu la această întrebare este Siri, asistentul creat de Apple. Există însă un pic mai multe detalii legate de procedura prin care respectivul studiu s-a finalizat cu această concluzie. Nu de alta, dar pentru voi, există posibilitatea ca Google Now sau Cortana să vă facă viața mai ușoară, deoarece este foarte dificil să realizezi un test obiectiv la așa ceva.

Trecând peste aceste detalii de fond, în final s-a ajuns la concluzia că Siri este lider în domeniu, urmat de Google Now, respectiv Cortana pe poziția a treia. Procentul răspunsurilor incorecte la întrebări a fost sintetizat sub valorile 2.6% pentru Siri, 4% pentru Google Now și 8 procente pentru Cortana. Când vine vorba de răspunsuri la întrebări, fără să apeleze la afișarea unei pagini de rezultate online, Siri și Google Now au fost la egalitate cu 5% dintre întrebări, în timp ce Cortana a făcut o treabă și mai bună cu 7 procente.

În definitiv, experienaț voastră poate varia enorm față de reperele de mai sus, dar chiar și așa, o victorie este o victorie, iar utilizatorii de Siri se pot bucura.

Citește și: