Raspberry Pi a lansat cel mai accesibil calculator din lume

Raspberry Pi a lansat cel mai accesibil calculator din lume

Noul computer lansat de Raspberry Pi este printre cele mai ieftine pe care le veți găsi pe piață.

Ultimul dispozitiv Raspberry Pi crește rapid în popularitate, iar unii nu ezită să afirme că acesta ar putea fi la fel de revoluționar precum primul computer creat de companie. Se numește Raspberry Pi Zero, iar pentru a-l achiziționa, nu va trebui să scoateți din buzunar decât echivalentul a 5 dolari.

După cum scriu cei de la Engadget, acesta include, printre altele, un procesor Broadcom BCM2835 (cu un nucleu ARM11 de 1GHz) pentru aplicații, 512MB RAM și un slot pentru un card microSD și un socket mini-HDMI, care are un output 1080p la 60 fps. Dimensiunile acestuia sunt de 65mm x 30mm, iar chip-ul este cu 40% mai rapid decât cel pe care l-am văzut pe primul Raspberry Pi.

Desigur, din punct de vedere al puterii de procesare, Raspberry Pi Zero nu va putea concura cu modelele versiunile mai mari, însă poate rula Raspbian, o versiune de Linux optimizată pentru el. Engadget menționează, de asemenea, că nu avem de-a face cu porturi USB standard sau porturi LAN. Raspberry Pi Zero este deja comercializat în Statele Unite și în Marea Britanie, iar compania oferă și un bundle care include două adaptoare pentru porturile USB și HDMI.

Etichete: