Pi-top este un laptop imprimat 3D și care folosește Raspberry Pi

Pi-top este un laptop imprimat 3D și care folosește Raspberry Pi

Deşi pare incredibil de complicat, cu un pic de efort şi un Pi-top ar putea fi primul laptop pe care vi-l construiţi singuri.

pi-top raspberry pi laptop

La câţiva ani după primele dispozitive imprimate 3D, abia acum începem să apreciem cum se cuvine utilitatea şi flexibilitatea acestui proces creativ. Dacă nu este evident, în imaginea de mai sus, cea mai mare parte a elementelor sunt imprimate 3D şi, dacă sunt asamblate cu răbdare pot forma un notebook, chiar dacă nu este unul foarte performant.

Acesta u şi nici nu a fost gândit pentru a fi. Satisfacţia rezultată la final este însă incredibilă. Pi-top este o combinaţie de componente pe care le găsiţi în orice magazin de electronice şi o carcasă imprimată 3D. Pe lângă faptul că reuşiţi cu această ocazie să înţelegeţi mult mai bine modul de funcţionare intern al unui laptop, aveţi la dispoziţie şi toate modelele 3D ce ar urma să fie imprimate.

Fiecare kit de Pi-top include o placă Raspberry Pi, o baterie cu autonomie de 6 ore, o tastatură şi trackpad de laptop, o antenă WiFi şi un display de TFT LCD de 13,3 inci cu o rezoluţie de 1.366 x 768. Nu lipseşte din pachet nici cea mai recentă versiune de Raspbian OS. Pentru detalii complete, inclusiv schema electrică pentru placa de circuite din spatele Pi-top puteţi accesa acest link.

3d-printed-laptop-1