Rapere, drona vânătoare care îți apără intimitatea de alte aparate zburătoare

, 15 Ian, 12:36

Dacă până de curând era suficient să construiești un gard înalt sau să îți pui jaluzele pentru a-ți apăra intimitatea de ochii vecinilor, în era dronelor personale este nevoie de Rapere.

Dronele personale sunt din ce în ce mai populare. Ele pot fi folosite pentru a înregistra sporturi extreme sau peisaje spectaculoase, însă există și persoane care le folosesc pentru a-și spiona vecinii sau, în general, pentru a-și băga nasul unde nu le fierbe oala.

Cum nu e tocmai legal să te apuci să tragi cu pușca în drona vecinului și cum s-ar putea să-i nimerești geamul casei dacă arunci cu pietre după ea, un startup s-a gândit să ofere o rezolvare high-tech la această problemă.

Rapere este o dronă specializată în vânarea altor drone. Aceasta este dotată cu 12 camere și poate detecta alte aparate zburătoare dintr-un anumit perimetru.

Când o dronă băgăcioasă zboară în interiorul proprietății utilizatorului, Rapere se duce automat deasupra ei și ”scapă” o bucată de frânghie peste elice. Cu motorul blocat, drona inamică se prăbușește la pământ.

Din păcate, Rapere există, deocamdată, doar în stadiul de concept, dar compania din spatele ei spune că o va face mult mai rapidă decât alte dispozitive zburătoare aflate pe piață.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail